Matematik

cirkelopgave .. hjælp

15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

heej allesammen:
sidder lige med en opgave, som jeg håber i kan hjælpe med.

opgaven:

En cirkel tangerer x-aksen i (3,0) og går igennem punktet (-1,2). Angiv en ligning for cirklen.

pf. tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

kaldes
(3,0) for A og (-1,2) for B

gælder

centrum, C, skal lige
både
på linjen x = 3
og
på AB's midtnormal


Svar #2
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

det er cirklens ligning jeg skal bruge ikke:

(x - x0)2 + (y - y0)2 = r2


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af mathon

du skal finde ligningen for

AB's midtnormal


Svar #4
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

hvordan gør jeg dette ;s


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

AB's midtnormal står vinkelret på midten af linjestykket AB


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2008 af mathon

1) hvilke koordinater har midtpunktet?

2) hvad betyder det for midtnormalen, at den står vinkelret på linjestykket AB?


Svar #7
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

kan du ikke give et lille fif, er lidt lost i det.
ved ikke rigtig hvordan den skal løses.


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2008 af mathon

for
et linjestykkes midtpunkt, M,
er
er M's koordinater
middeltallene mellem endepunkternes koordinater


Svar #9
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

skal jeg projicere m ned på AB?


Brugbart svar (0)

Svar #10
15. september 2008 af mathon

A(3,0)    B(-1,2)

1.koordinatenes middeltal er (3+(-1))/2 =
2.koordinatenes middeltal er (0+2)/2 =

M(?;?)


Brugbart svar (0)

Svar #11
15. september 2008 af mathon

koordinatenes   --->   koordinaternes


Svar #12
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

1 = 1
2 =  1

så er M(1,1)

hvordan sættes dette i ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. september 2008 af mathon

find hældningstallet for den linje, der indeholder AB


Svar #14
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

er hældningstallet så ikke 1?


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. september 2008 af mathon

A(3,0) B(-1,2)

a = delta y/delta x


Brugbart svar (0)

Svar #16
15. september 2008 af mathon

a = (2-0)/(-1-3) =


Brugbart svar (0)

Svar #17
15. september 2008 af mathon

a = (2-0)/(-1-3) = 2(-4) = -(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #18
15. september 2008 af mathon

midtnormalen er vinkelret på
en linje med hældningstal -(1/2)

Hvad er så hældnigstallet for midtnormalen?


Svar #19
15. september 2008 af marlene1 (Slettet)

jamen er det så ikke -(1/2)


Brugbart svar (0)

Svar #20
15. september 2008 af mathon

nej det er 2

produktet af vinkelrette linjers hældningstal er -1

midtnormalen går gennem M(1,1) og har hældningen 2

y = 2x + b

1 = 2*1 + b

b = -1
hvorfor dens ligning er

y = 2x - 1

cirklens centrum kan således beregnes af
betingelserne:

1 )  x = 3

2)  y = 2x - 1

Beregn C's koordinater


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 41 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.