Fysik

bølger

15. september 2008 af jesperlundhede (Slettet)

kan nogen hjælpe med hvordan man skal regne denne opgave.

to højtalere udsender en lydbølge med samme fase og frekvens. Der er destruktiv frekvens i et punkt P. højalerne står henholdsvis 1,7 og 2,3 m. fra punktet.

der skal beregnes den mindste frekvens der kan være tale om


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

punkter med en afstandsforskel på et ulige antal halve bølgelængder fra to bølgegivere har destruktiv interferens.

...iøvrigt på samme side eller modsatte sider af punktet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af mathon

2n-1 er ulige for et vilkårligt helt n € No

afstandsforskel = 60 cm

(2n-1)*(λ/2) = 60 = 22*3*5

λ  =  (23*3*5)/(2n-1)

den mindst mulige frekvens vil sige den størst mulige bølgelængde

λmax = 23*5 = 40 cm
med 2n-1 = 3

λmax*fmin = 344 m/s

fmin = (344 m/s)/(0,4 m)


Skriv et svar til: bølger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.