Matematik

differentialkvotient

05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)
Er der nogen der kan forklare hvordan ligningen f'(x)=0 for f(x)=abs(x^2-3x+2) kan løses? Kan ud fra grafen se at den skal give x=1½, men kan ikke vise hvordan det udregnes.

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

hvad står abs for??

Svar #2
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

numerisk værdi

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

åh...

jamen så differentiere du bare f(x)

og så sætter du det du får = 0

og udregner det som en ligning...

Svar #4
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Tak, det prøver jeg.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

ellers bare spørg igen :)

Svar #6
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Hvordan differentierer jeg når der indgår numerisk værdi i ligningen?

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

du ser bort fra at der er numerisk værdi... du skal bare blive ved med at angive det... så hvis x bliver negativ at man så stadig vise at det er den numeriske værdi

Svar #8
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Det tror jeg ikke helt jeg forstår. Hvordan skal jeg gøre fra (|(x+h)^2-3(x+h)+2|-|x^2-3x+2|)/h <=>
(|x^2+h^2+2xh-3x-3h+2|-|x^2-3x+2|)/h ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

hvor kommer h'et fra :s'

f(x)=abs(x^2-3x+2)
f'(x)=|2x - 3|
f´(x)= 0
|2x - 3|= 0
|2x = 3|
|x = 3/2|
|x = 1,5|



Svar #10
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

HVordan gør du mellem f(x)=abs(x^2-3x+2) og f'(x)=|2x - 3| ?
Og kan man ikke ophæve |...| til sidst, for det er kun x=1,5 der er løsningen?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

jeg differentiere...

formelen

a er et fast tal
n er et vilkårligt tal

f(x) = a^n
f'(x) = n * a^(n-1)

sådan differentierer man.. og det er det jeg har gjort led for led

jo man kan godt ophæve den tilsidst.. bare for at vise dig hvordan man regnede med den

Svar #12
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Jeg kender godt formlen, men jeg kan ikke helt forstå hvordan du bruger den, kan du vise det?
Og hvordan forklarer jeg at jeg godt må ophæve |...| til sidst?

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

(x^2-3x+2)

f(x) x^2-3x+2
f´(x) = 2 * x^(2-1)- 1 * 3 x^(1-1) + 0*2 * x^(0-1)

f´(x) = 2x^1 - 3x^0 - 0
f´(x) = 2x - 3

du kan bare ophæve det fordi dte allerede er positivt!!! så behøver du ikke lave det om til at det er det

Svar #14
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Får det umiddelbart til:
f'(x)=|2 * x^(2-1) - 1*(3x)^(1-1)+1*2^(1-1)|
,men jeg gør det vist forkert på 2. og 3. led. Hvorfor er det at det giver det du skriver?

Svar #15
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Hvis jeg nu bruger en anden metode til de sidste led, giver det
f'(x)=|2 * x^(2-1) -3|
så passer det vist:)

Brugbart svar (0)

Svar #16
05. oktober 2004 af Eva (Slettet)

ja du skal IKKE gange tallet du hiver ned på det hele... KUN på tallet... ikke x'et... og du skal kun oplyfte ved x-et..

det giver det jeg skriver fordi:

x^0 = 0

og 0 * 2 * x^-1 = 0

gik ud fra det var det du ikke forstod

Svar #17
05. oktober 2004 af Miarv (Slettet)

Tusind, tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.