Matematik

Kloge hoveder hjælp mig! Tak!

15. september 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Er der ikke nogen der er flinke at hjælpe mig med at besvare og beregne disse 2 hurtige opgaver?

1)

Om den eksponentielle udvikling oplyses, at grafen går gennem punkterne (2,3) og (6,6). Bestem en regneforskrift for funktionen, samt fordoblingskonstanten.

2)

Prisen "p" for sæsonvare til t tiden "t" (målt i uger) er givet ved:

p=20*(e^-0,05t), 0< (eller lig med) t < (eller lig med) 15.

Gør rede for, at p er en aftagende funktion af t.

Med hvor mange procent aftager prisen pr. uge?

Bestem halveringstiden.

*Jeg er virkelig blank, så vær flink at vise mig hvordan man gør. Specielt i opgave 2.

MANGE TAK!


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af peter lind

1. Funktionen er af formen y=a*ekx. Sæt de givne punkter ind og du har to ligninger i de to ubekendte a og k

2. find p'(t)

100*(p(t+1)-p(t)/p(t)

Løs ligningen  p(t)=p(0)


Svar #2
16. september 2008 af Fluenmanden (Slettet)

Jeg klarede opgaven fint, da jeg tænkte mig godt nok om, så ellers tak for hjælpen.


Skriv et svar til: Kloge hoveder hjælp mig! Tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.