Matematik

Vektorregning: prikprodukt og vinkel

15. september 2008 af Johanboy11 (Slettet)

givet to vektorer a= (2,3) og b=(1,4)
 

vektor c og d er givet ved hhv. vektor c=3a(->)-2b(->) og

vektor d=a(->)+4b(->) ....

(->) betyder vektor.

OPGAVEN: bestem (a(->)*b(->)) * (b(->)*d(->)) samt koordinatsættet til hver af vektorerne 4a(->)+6b(->)-7c(->) og ( a(->)*b(->) )*c(->).

NY OPGAVE: I et koordinatsystem er der givet tre punkter A(2,-3), B(6,2) og C(-2,-1). Beregn sider og vinkler i trekant ABC.
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

opgave 1
er almindelig vektorregning

opgave 2
a = længden af vektor_BC
b = længden af vektor_AC
c = længden af vektor_AB

vinkelberegningen foretages med cos-relationen

ex.

<A = cos-1[(b2+c2-a2)/(2bc)]
 


Skriv et svar til: Vektorregning: prikprodukt og vinkel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.