Matematik

Ligning

16. september 2008 af thilde16 (Slettet)

Hej.

Hvis Brian giver Claus 150 kr, har de lige mange penge. Hvis Claus giver Brian 200 kr, har Brian dobbelt så mange penge som Claus.

Hvor mange penge har de så hver?

Dertil skal man stille ligninger op, men hvordan lyder de?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

Brian har b kr

Claus har c kroner

Brian giver Claus 150
Brian har så (b-150) og Claus har (c+150)
lige mange vil
sige

I: b -150 = c+150

Claus giver Brian 200 kr
så har Claus (c-200) og Brian har (b+200)Brian har dobbelt så mange som Claus

II: b + 200 = 2(c - 200) = 2c - 400

b - c = 300 (I reduceret)
b - 2c = -600 (II reduceret)

nederste ligning trækkes fra øverste

c = 900, som indsat i b - c = 300
giver

b - 900 = 300

b = 1200

Brian har 1200 kr
Claus har 900 kr

 


 


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.