Matematik

Monotoniforhold.

16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Hej jeg har fået en opgave:

en funktion er bestemt ved f(x) = x^4 - x^2 + 5

Bestem monotoniforhold og lokale ekstrema for f.

Jeg differentierer f(x)

f'(x) = 4x^3 - 2x

sætter f(x) = 0

0 = 4x^3 - 2x

benytter Nulreglen

0 = x(4x^2 - 2)

x = 0  V x = 4x^2 - 2

Men hvad skal jeg nu gøre???


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af ibibib (Slettet)

0 = x(4x^2 - 2)

x = 0 V 0 = 4x^2 - 2


Svar #2
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Hvordan finder jeg så monotoniforholdene?


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af mathon

f '(x)  = 4xo3 - 2xo = 0

4xo(xo2 - (1/2)) = 0

4xo(xo - (1/√(2))*(xo + (1/√(2))  =  0

xo = -0,707107 v xo = 0 v xo = 0,707107

find fortegnsvariationen for f '(x)

i monotoniintervallerne

]-oo;-0,707107].......[-0,707107;0]...........[0;0,707107].........[0,707107;oo[


Svar #4
16. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Ok mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.