Matematik

hjælp mig med en opg.!

16. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

 En der kan hjælpe mig med denne her opg. sidder fast kan ikke komme videre. Please

Formlen hedder:

Q= k*0,350*d^2*kvadratroden af H.

Q står for: vandmængden målt i liter pr. minut.

d er diameteren i spidsen af strålerøret, målt i mm.

H er vandets løftehøjde målt i m.

-------------------------------------------------

Spørgsmålet kommer her:

hvilken diameter skal spidsen i et stålerør have, når k er 0,90, H er 36 m, og vandmængden skal være 647 liter pr. minut?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

d = [Q/(k*0,35*√(h))]½


Svar #2
16. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Tak mathon, men hvorfor skal det hele opløftes i 1/2


Svar #3
16. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Jeg får 470,6???


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2008 af mathon

√(x) = x½

d = 18,5021


Svar #5
16. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

Kan du godt forklarer hvordan du kommer frem til.d = 18,5021


Svar #6
16. september 2008 af Helpmeplease (Slettet)

jeg har forstået det hele TAK, men kan du ikke forklarer hvordan du kommer frem til d = [Q/(k*0,35*√(h))]½

Tak.


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2008 af mathon

d = [647 / (0,9*0,35*√(36))]½


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. september 2008 af mathon

Q =  k*0,350*d2*√(h)  = (k*0,350*√(h))*d2

Q/(k*0,350*√(h)) = d2  eller skrevet omvendt

d2 = Q/(k*0,350*√(h))

d  = [Q/(k*0,350*√(h))]½


Skriv et svar til: hjælp mig med en opg.!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.