Matematik

Problemer med hældningskoefficienter og skæring på y-akse

17. september 2008 af NS123 (Slettet)

Hej :)

Kunne mildest talt godt bruge lidt hjælp til min matematik aflevering (1.g) - og jeg ville bliver RIGTIG glad, hvis der var nogle der gad redde trådende ud for mig :D

Opgaven er følgende:

En ret linie går gennem 2 kendte punkter. Beregn linjens hældningskoefficient og skæring på y-aksen, når punkterne er: (-3,2) og (5,-3).

Jeg har af min matematiklærer fået at vide at jeg skal bruge en formel der hedder y1 - y2 / x1 - x2, men jeg kommer ud med et resultat der faktisk er en ligning, men i facitlisten står resultatet til -0,625 og 0,125.

Nogen der kan hjælpe mig?
På forhånd mange tak !
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

Koordinaterne (x1,y1) og (x2,y2) henviser til de givne punkter. I dit tilfælde er:
 

(x1,y1) = (-3,2)

(x2,y2) =  (5,-3)

Og så er det ellers bare at sætte ind.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af peter lind

Hældningen er (y1-y2)/(x1-x2) = (2-(-3))/(-3-5) ( Du mangler nogle paranteser i din formel).


Svar #3
17. september 2008 af NS123 (Slettet)

Så hedder den altså:

y = -1 / -8 * x + b

Indsæt (x, y) (2,-3) =

-3 = -1/8 * 2 + b

..så kan jeg ikke rigtig komme videre? Altså det er den måde vi har fået det forklaret på..
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

Ok, så får du det helt udpenslet:
 

x1 = -3
x2 = 5

y1 = 2

y2 = -3

Indsæt disse i:
 

(y1-y2)/(x1-x2)


Svar #5
17. september 2008 af NS123 (Slettet)

Jo tak, det kan jeg godt finde ud af ;)

..men svaret er vel ikke bare: (2-(-3))/(-3-5)

?
 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af Danielras (Slettet)

Jo.

a = (2-(-3))/(-3-5) = -(5/8) = -0,625

Som er linjens hældningskoefficient. Skæringen med y-aksen finder du ved at indsætte et af dine punkter og den fundne hældning i:

y = ax+b

Og isolere b.


Svar #7
17. september 2008 af NS123 (Slettet)

Okay, så tror jeg at jeg forstår det. Tusind tak for hjælpen (:


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. juni 2012 af Tschentshcer (Slettet)

Bogok


Skriv et svar til: Problemer med hældningskoefficienter og skæring på y-akse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.