Matematik

Cirkler

17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Opg. 2 En cirkel er givet ved ligningen:

a) Vis, at punktet P(0,4) ligger på cirklen.
b) Bestem en ligning for tangenten i P.
c) Vis, at linjen med ligningen 3(x-5)+2y(y+1) = 0 tangerer cirklen,
og bestem røringspunktets koordinater.
 

Jeg har svaret på A og B.

Nogle der kan hjælpe mig med C???


Svar #1
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Ligningen hedder 3(x-5)+2(y+1) = 0

Min fejl. Der skal ikke stå det ene y.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af peter lind

Løs ligningsystemet bestående af cirklens ligning og liniens ligning. Dermed bestemmer du evt. fælles punkter. Er der kun en løsning rører den cirklen og er dermed tangent.


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

...eller

eftervis, at

dist(l,C(c1,c2)) = |3c1+2c2-13|/√(32+22)  =  r(adius)


Svar #4
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Kan du hjælpe mig lidt på vej??


Svar #5
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Forstår ikke helt det der c1 og c2


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

C(c1,c2) er centrum


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2008 af mathon

bestemmelse af et punkt P(x,y)'s afstand fra linjen, l,  med ligningen

l: ax + by + c = 0

dist(l,P(xo,yo)) = |axo + byo + c|/√(a2+b2)


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2008 af mathon

P(xo,yo)


Svar #9
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvordan finder jeg c???

a=3

b=2

dist(c,l) =  I 3Xo + 2Yo + c I / kvadratrod 3^2 + 2^2

Hvordan kommer jeg videre.

Min lærer sagde at r=kvadartrod13


Brugbart svar (0)

Svar #10
17. september 2008 af mathon

...du har ikke skrevet cirklens ligning

"En cirkel er givet ved ligningen:" - og ikke mere!!!


Svar #11
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Jeg er slet ikke med.

Kan du hjæpe mig med hvad jeg skal skrive og evt et resultat så jeg kan prøve mig frem til det rigtige resultat..


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. september 2008 af mathon

genlæs din opgavetekst i #0

cirklens ligning er glemt


Svar #13
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Nårh den er:

(x+2)^2 + (y-1)^2 = 13


Svar #14
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Vil du hjælpe mig nu??


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2008 af mathon

dist(l,C(-2,1)) = |3(-2) + 2*1-13|/√(32+22) = (17/√(13)) = 4,7 < r

hvorfor linjen har to skæringspunkter med cirklen og derfor ikke er tangent


Svar #16
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvorfor er det 3 x (-2) ?? Hvor får du -2 fra?? Og skal det ikke hedde -1?? Eller er det bare mig..


Brugbart svar (0)

Svar #17
17. september 2008 af mathon

cirklen har centrum i (-2,1)


Skriv et svar til: Cirkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.