Matematik

Svære midtpunkts-transversal

17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Midtpunktstransversal i en trekant


Har her en længere meget besværlig opgave, jeg skal have afleveret skriftligt inden kl. 00:00. Håber meget, nogen vil hjælpe mig. Den er del i flere, men her er starten.
Opgave1:
Vinklespidserne har koordinaterne:
A(x1,y1), B(x2,y2), C(x3,y3)
Idet M og N er midtpunkter på siderne BC og AB, skal jeg skrive koordinaterne til M og N op.

Fandt M til at være: ((x3-x2)/2),((y3-y2)/2)
Fandt N til at være: ((x1-x2)/2),((y1-y2)/2)

Opgave 2
Hældningen for siden AC er så: (y2-y1)/(x2-x1)


Opgave 3
Hældningen for MN (midtpunktstransversal i trekanten) er: ((x3-x2)-(x1-x2))/((y3-y2)-(y1-y2)) = ((x3-x1)/(y3-y1)


Opgave 4
Her skal jeg sammenligne hældningen for AC og hældningen for MN og hvad jeg opdager.. umildbart kan jeg bare ikke se nogen sammenhæng??? Hvad siger i??

Opgave 5
Her skal jeg bestemme lænngderne af AC og MN og finde ud af, hvad jeg så opdager..
det er godt nok besværligt, synes jeg. Til MN kan jeg bruge formlen for vektores længde (længden af vektor a = kvad.(a1^2 + a2^2)) ikke sandt?
Så hedder den vel:
længden af vektor MN = ((½(x3-x2)+(x1-x2))/(½(y3-y2)+(y1-y2))) Eller hvad?
Og hvordan pokker beregner jeg længden af AC, med de få oplysninger jeg har herom?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Isomorphician

"Hældningen for siden AC er så: (y2-y1)/(x2-x1)"...

Er det de rigtige punkter?...C(x3, y3)...


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

skal til
M være: ((x3+x2)/2),((y3+y2)/2)
skal til
N være: ((x1+x2)/2),((y1+y2)/2)
 


Svar #3
17. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Mathon: ang. M og N. Hvorfor skal det være + ?

Isomorphician: Hældningen AC må så være: ((y1-y3)/(x1-x3))? Eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af Isomorphician

Omvendt:

(y3-y1)/(x3-x1)


Skriv et svar til: Svære midtpunkts-transversal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.