Matematik

Logaritmer mm

17. september 2008 af pige, (Slettet)

Hej!

Jeg har besvær med et par opgaver, håber der er nogen der kan hjælpe mig.

1. 2,7 ln x = 4 - 3 ln x . Hvordan løses denne?

Og 2. f(x) = g(x)

f(x) = 13 * 1,7x

og

g(x) = 108 * 0,60x

Håber det er forståeligt.


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2008 af mathon

2,7 ln x = 4 - 3 ln x

5,7ln(x) = 4

ln(x) = (4/5,7)

x = e4/5,7


Brugbart svar (2)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

13 * 1,7x = 108 * 0,60x

(1,7/0,6)x = 108/13


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

x*ln(1,7/0,6) = ln(108/13)

x = ln(108/13) / ln(1,7/0,6)


Svar #4
17. september 2008 af pige, (Slettet)

Den sidste opgave skulle bare meget gerne give omkring 36 eller sådan noget, og det gør den jo ikke? For har nemlig lavet den udregning, men det giver det bare ikke.


Svar #5
17. september 2008 af pige, (Slettet)

nå nej, undskyld. jeg kan se det nu:) tak.


Skriv et svar til: Logaritmer mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.