Fysik

laserlysets bølgelængde

17. september 2008 af chiliconcarne (Slettet)

Hej :)

need help.

hvis jeg har denne gitterligning: sin(vn) = n · y / d

og jeg så skal finde d. kan jeg så ikke bare lave den om til sådan : d= n · y / sin (vn) ???

og og.. så skal jeg udregne en afvigelse..
Der står: hvor meget afviger din værdi fra tabelværdien d= 1,6μm.
men hvis min værdi står i meter hvordan gør jeg så??


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af peter lind

Første spørgsmål :jo

ellers μ står for 10-6.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. september 2008 af mathon

hvad er din værdi?


Svar #3
18. september 2008 af chiliconcarne (Slettet)

min værdi er d. dvs: 1 * 6,235 * 10-7 / sin(26,565) = 0,000001394cm.

dette gangede jeg med 1000000 for at få det til μm = 1,4 μm

afvigelse: 1,4 - 1,6 / 1,6 * 100= -12,5 %

korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2008 af mathon

0,000001394 cm   --->   0,000001394 m = ca. 1,4 µm

hvis du skriver med parentes
(1,4-1,6)/1,6*100 = -12,5 %

er der korrekt :-)


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2008 af mathon

der korrekt --> det korrekt


Skriv et svar til: laserlysets bølgelængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.