Matematik

Integralregning

17. september 2008 af Bøw (Slettet)

A) Graferne for funktionerne


f(x)=x^2-5x-6 og g(x)=2x-6
 

afgrænser en punktmængde, der har areal.
 

Bestem dette areal.
 


B) En funktion f er bestemt ved
 

f(x)=e^x-4x
 

I fjerde kvadrant afgrænser grafen for f sammen med førsteaksen en punktmængde,
der har et areal.


Bestem arealet af denne punktmængde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

Nogle forslag til at komme igang? ;-)


Svar #2
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Opg A har jeg sat ind på lommeregneren og har fået integralet fra 0 til 7.

Så ved jeg ikke om dette er rigtigt: 2 x (1/2)x^2 - 6x - (1/3)x^3 - 5(1/2)x^2 - 6x ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

har du fundet skæringspunkter ?


Svar #4
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvad skal jeg bruge skæringspunkter til???

Er det rigtigt det jeg har lavet??


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. september 2008 af mathon

de skal bruges til at finde intrationsgrænserne - øvre og nedre


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

hastværk

intrationsgrænserne   --->   integrationsgrænserne


Brugbart svar (0)

Svar #7
17. september 2008 af mathon

det er ikke rigtigt


Brugbart svar (0)

Svar #8
17. september 2008 af mathon

har du tegnet graferne ind på din grafregner, så du får et overblik ?


Svar #9
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Jamen integralet er fra 0 til 7.

Har tastet det ind på lommeregneren Solve(x^2-5x-6=2x-6,x) = X=0 or X=7


Svar #10
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Ja har haft tegnet dem ind og der kan jeg se integralet går fra 0 til 7.


Brugbart svar (0)

Svar #11
17. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Du har tilsyneladende fundet grænserne korrekt, og sat dem ind.

Til opgave B skal du tage den numeriske værdi af det integrale grafen og x-aksen laver i fjerde kvadrant. Grænserne findes ved at sige f(x)=0


Svar #12
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvad er svaret på Opg A?? For kan ikke få den til at passe.

Og vil du hjælpe mig lidt mere på vej med Opg B.


Brugbart svar (0)

Svar #13
17. september 2008 af mathon

opg. A

7
∫(g(x)-f(x))dx = 57 1/6
0


Svar #14
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvis jeg taster den ind på lommeregneren får jeg -271,83

Så vil du ikke skrive ned hvordan du tager stamfunktionen..

For er lidt i tvivl..


Brugbart svar (0)

Svar #15
17. september 2008 af mathon

∫(g(x)-f(x))dx = ∫g(x)dx - ∫f(x)dx = ∫(2x-6)dx - ∫(x2-5x-6)dx = x2-6x -((1/3)x3-2,5x2-6x) =

-(1/3)x3+3,5x2


Svar #16
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Skal jeg så nu først indsætte 0 og derefter 7 og så trække dem fra hinanden???


Svar #17
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

-(1/3)*0^3+3,5*0^2 = 0

-(1/3)*7^3+3,5*7^2 = 57,167

(0) - (57,167)

= 57,167

Er det rigtigt??


Brugbart svar (0)

Svar #18
17. september 2008 af mathon

opgave B:

er grænserne

øvre = 2,15329
nedre = 0,357403
 

2,15329
| ∫f(x)dx | = A = 1,834305
0,357403
 


Brugbart svar (0)

Svar #19
17. september 2008 af mathon

først 7 og så 0


Svar #20
17. september 2008 af Bøw (Slettet)

Men resultatet er stadig det samme vel?? Så svaret er 57,167...


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.