Matematik

Indekstal

18. september 2008 af katja110991 (Slettet)

Jeg har en emneopgave for til imorgen, og jeg har virkelig brug for hjælp.

spørgsmålet lyder sådan:
Giv eksempler på talmeteriale, der kan beskrives med indekstal. Forklar i den forbindelse hvad der menes med et basisår og forklar hvordan indekstallene bestemmes. Forklar endvidere hvad et givet indekstal fortæller ( i forhold til basisåret)

på forhånd tak ;D


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af mathon

basisårets nøgletal, No, sættes til 100 (%)

de efterfølgende årstals talstørrelser; N, udregnes herefter i pct. af No

efter

indekstal = (N/No)*100

...og bliver således meget mere sammenligneligt gennemskuelige


Svar #2
18. september 2008 af katja110991 (Slettet)

tusinde tak (: var det svar på alle mine spørgsmål?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. september 2008 af mathon

talmaterialet
kunne eksempelvis
være
en virksomheds

1)  årsindtjening før og efter skat

2) omkostningsniveau

3) budgetsætning

4) ......

indekstal 123

betyder en stigning på 23% i forhold til basisåret


Svar #4
18. september 2008 af katja110991 (Slettet)

tusinde tak ;D du er en skat (:


Svar #5
18. september 2008 af katja110991 (Slettet)

ved du også hvordan man regner Kvartilsæt og fraktiler ud? ud fra denne opgave:


Observation Hyppighed Frekvens Summeret frekvens

[0;200]                   0                                  0:27 = 0 %                   0 %
[200;400]              0                                   0:27 = 0 %                   0 %
[400;600]              6                                   6:27 = 22 %                22 %
[600;800]            10                                 10:27 = 37 %               59 %
[800;1000]         11                                 11:27 = 41 %             100 %
[1000;1200]        0                                    0:27 = 0 %                100 %

I alt 27 elever                                               100%                    100 %
 


Skriv et svar til: Indekstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.