Matematik

hjælp til ligning

18. september 2008 af Mangofruugt (Slettet)

hejsa ,

´kan nogle herinde hjælpe mig med dette?:

løs denne ligning med hensyn til T.   36=5 T ²

Isolér x i ligningen y=ax+b

isolér I i ligningen U=R * I

Isolér X i ligningen y=a : x

Isolér T i ligningen T² = 3²  + 4²

Tak hvis nogle vil hjælpe :) .


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2008 af Isomorphician

36 = 5T2 <=>

36/5 = T2 <=>

±√(36/5) = T

.......

Prøv selv med resten, hvor du husker på at:

- du må trække det samme fra på begge sider af lighedstegnet

- du må lægge det samme til på begge sider af lighedstegnet

- du må gange med det samme på begge sider af lighedstegnet, dog ikke 0

- du må dividere med det samme på begge sider af lighedstegnet


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

De ting du skal bruge er at trække fra/lægge til, dividere, gange og tage en kvadratrod.

Eksempelvis er x i ligningen y=ax+b
y-b=ax ⇔ x=(y-b)/a


Svar #3
18. september 2008 af Mangofruugt (Slettet)

tusind tak . jeg har fundet ud af de andre. Udtagen den der :

t² = 3² + 4²


Svar #4
18. september 2008 af Mangofruugt (Slettet)

okay jeg kan godt finde ud af den. har bare skrevet at den = t = 3² +  4² / 2


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. september 2008 af Isomorphician

#4

Det står ikke 2t, men t2.

Derfor:

t2 = 32+ 42

t2 = 25

t = ±5


Skriv et svar til: hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.