Kemi
Reaktionsskema
05. oktober 2004 af
xyz (Slettet)
OPG.1.21 i den lyserøde kemiopgavebog (A-niveau)
En fortyndet saltsyre har densiteten 1,07 g/mL og indeholder 14,5 masseprocent HCl.
a)Beregn saltsyrens formelle koncentration.
c(HCl)=n(HCl)/V
1,07 g/mL * 0,145 = 0,15515g/mL
M(HCl)= 36,4609 g/mol
n=m/M <=> n= (0,15515 g/mL)/(36,4609g/mL) = 4,26 *10^-3 mL/mol.
c(HCl)=(4.26*10^-3mL/mol)/0,143....
ER DER NOGEN DER KAN SIGE MIG.. HVAD JEG SKAL?
b) saltsyren skal anvendes til at bestemme atommassen for et ukendt metal, som her kaldes M. Metallet reagerer med saltsyre under dannelse af M3+ samt hydrogen.
opskriv reaktionsskema for metallets reaktion med syren...?
HCl + M --> .....?
En fortyndet saltsyre har densiteten 1,07 g/mL og indeholder 14,5 masseprocent HCl.
a)Beregn saltsyrens formelle koncentration.
c(HCl)=n(HCl)/V
1,07 g/mL * 0,145 = 0,15515g/mL
M(HCl)= 36,4609 g/mol
n=m/M <=> n= (0,15515 g/mL)/(36,4609g/mL) = 4,26 *10^-3 mL/mol.
c(HCl)=(4.26*10^-3mL/mol)/0,143....
ER DER NOGEN DER KAN SIGE MIG.. HVAD JEG SKAL?
b) saltsyren skal anvendes til at bestemme atommassen for et ukendt metal, som her kaldes M. Metallet reagerer med saltsyre under dannelse af M3+ samt hydrogen.
opskriv reaktionsskema for metallets reaktion med syren...?
HCl + M --> .....?
Svar #2
06. oktober 2004 af Miarv (Slettet)
Dette er bare hvordan jeg har løst opgaverne og ikke nødvendigvis den eneste måde at løse dem på.
Der er sat parenteser om alle brøker i et forsøg på at gøre det mere overskueligt, hvilket vist desværre ikke lykkes så godt.
a)
c(masse%)(HCl) = (m(HCL)/m)*100% <=>
(c(masse%)(HCl)/100%) = ((m(HCl)/L)/(m/L)) <=>
m(HCl)/L = m/L * ((c(masse%)(HCl))/100%)
(=155g/L)
c(HCl) = n(HCl)/V = (m/M)/V = (m/(M*V) = (m/V)*1/M. Indsæt (m/L) for m/V (=4,26M)
b)
Du har alle komponenterne:
HCl + M -> H2 + MCl3
(M3+ + 3Cl- -> MCl3)
Det skal bare afstemmes.
Håber at du forstår det, men ellers må du jo spørge igen.
Der er sat parenteser om alle brøker i et forsøg på at gøre det mere overskueligt, hvilket vist desværre ikke lykkes så godt.
a)
c(masse%)(HCl) = (m(HCL)/m)*100% <=>
(c(masse%)(HCl)/100%) = ((m(HCl)/L)/(m/L)) <=>
m(HCl)/L = m/L * ((c(masse%)(HCl))/100%)
(=155g/L)
c(HCl) = n(HCl)/V = (m/M)/V = (m/(M*V) = (m/V)*1/M. Indsæt (m/L) for m/V (=4,26M)
b)
Du har alle komponenterne:
HCl + M -> H2 + MCl3
(M3+ + 3Cl- -> MCl3)
Det skal bare afstemmes.
Håber at du forstår det, men ellers må du jo spørge igen.
Skriv et svar til: Reaktionsskema
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
