Matematik

Grænseværdier

19. september 2008 af Johnarne (Slettet)

Hej - jeg har en forskrift som hedder:

f (x) = ln x / x^3 + 1 / x,   x > 0

Kan jeg ved beregning finde grænseværdierne for

x gående imod 0 fra højre og x gående imod uendelig?



Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

For x -> 0. Sæt på fælles brøkstreg

(ln x + x^2)/x^3  

ln x -> -inf, x^2 -> 0, x^3 -> 0. Altså haves lim f(x) = -inf

For x -> inf. Anvend L'Hospitals regel. Diff nævner og tæller hver for sig.

(1/x + 2x) / 3x^2

Her har nævner altså største potens. Altså haves lim f(x) = 0


Skriv et svar til: Grænseværdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.