Kemi

METHAN afbrænding

19. september 2008 af ukendten551 (Slettet)

Beregn antal mol CO2 og antal g H2O der dannes ved afbrænding af 40 g methan.

er der nogen der har nogle ider til hvordan man skal løse sådan en opgave ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2008 af mathon

CH4(g)    +    2O2(g)   --->   CO2 (g)  +   2H2O(g)

1 mol CH4 ækvivalerer 1 mol CO2 og 2 mol H2O
16 g CH4 ækvivalerer 1 mol CO2 og 36 g H2O
40 g CH4 ækvivalerer x mol CO2 og y g H2O

(40/16)  ..........=.......(x/1)..... =......(y/36)


Svar #2
19. september 2008 af ukendten551 (Slettet)

så x og y er massen ?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. september 2008 af mathon

x er antal mol CO2

y er antal g H2O


Svar #4
20. september 2008 af ukendten551 (Slettet)

Men hvordan skal jeg så finde mol'ene og gramene ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. september 2008 af mathon

x/1 = 40/16

y/36 = 40/16............


Brugbart svar (1)

Svar #6
12. september 2009 af danfer83 (Slettet)

sej


Skriv et svar til: METHAN afbrænding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.