Matematik

Brøk i ligning

20. september 2008 af zizzy (Slettet)

Er stødt på et problem med en ligning, som jeg aldrig har arbejdet med før, nemlig når der er en ubekendt på begge sider af brøkstregen:

1-2x / 6+X = 28-6x / 3x - 7

er der nogle regler for, hvordan man "fjerner" brøkerne, får nemlig nogle problemer når der er X i dem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Isomorphician

Gang med (6+x) på begge sider af lighedstegnet, gang derefter med (3x-7) på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 a/b = c/d ⇔ ad = cb


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af mathon

(1-2x)/(6+x) = (28-6x)/(3x-7), x≠-6 og x≠(7/3)

(1-2x)(3x-7) = (6+x)(28-6x), som kan reduceres til

25x - 175 = 0...........


Skriv et svar til: Brøk i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.