Matematik

Radiantal !

20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

tan(pi/6), jeg har fået det til at give 0,57735, er det rigtigt?..

nå men den egentlige opgave lyder på find samtlige løsninger til sinx=cosx i intervallet [0;pi].. Grafisk kan jeg godt forklare det, men vha. udregninger ved jeg ik hvorn' man kan finde frem til dette.. er der nogen der kan forklare?

mvh. Line :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af Isomorphician

hint:

sin(x) = cos(x) <=>

sin(x)/cos(x) = 1 <=>

tan(x) = 1


Svar #2
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

okay, så med andre ord tanx = sin(x) / cos(x). Det kan jeg da ikke se hvordan det hjælper det mindst, er det til første del eller anden del af opgave det her hint er til overhovedet? 


Svar #3
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ja okay, sin ( pi/6) / cos (pi/6) = tan(x) = 0,57735 det kan jeg godt se.. MEN det er mere del 2 af mit spørgsmål jeg ikke ku' forklare vha udregninger, del 1 havde jeg en stærk anelse af i forvejen.. tror du ikk' du ku forklare den?


Svar #4
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

altså, kan Se, vha. enhedsirklen at 0,25pi, og 0,75pi og 1,25 pi og 1,75pi må det være at her er sinx=cosx.. men hvordan kan man forklare det vha. udregninger ?.. please. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 Hvordan får du 0,57735? For det er ikke korrekt.

Som #1 skriver er sin(x)/cos(x) = tan(x) = 1. dvs din løsning er (arctan(1),sin(arctan(1))) som selvfølgelig er det samme som (arctan(1),cos(arctan(1))).


Svar #6
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

altså det er radianer og i forhold til enhedscirklen : O min lommeregner sir' det gir' det der ;ss  


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 Okay. tan(pi/6) giver 0.57735, men hvordan får du tan(pi/6)?

Men jeg kan nemt bevise at der ikke passer. For indsætter du tan(pi/6) i sin(x) = cos(x) (dvs sin(tan(pi/6)) = cos(tan(pi/6)), står der ikke det samme på venstre og højre side.

Hvis du vil lave et grafisk bevis med enhedscirklen, kan du halvere 1. kvadrant, da afstanden til de to akser så vil være ens. Og hvis det ikke da er åbenlyst, så kan du evt argumentere vha pythagoras læresætning, at de to akser også har samme længde.

Derfor må pi/4 være løsning samt pi/4 + n*pi, hvor n tilhøre de naturlige tal.


Svar #8
20. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Altså det var altså 2 forskellige opgaver : o så det derfor vi går skævt.

Opgave 1; Bestem tan(pi/6) -->jeg har fået det til at give 0,57735. True/False?

Opgave 2; Find samtlige løsninger til sinx=cosx i intervallet [0;pi]

Like so ^^ 

mvh. Line :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af mathon

TI-89

solve(sin(x)=cos(x),x)|x>0 and x<π

display: x = π/4

solve(tan(x)=1,x)|x>0 and x<π

display: x = π/4

hvilket også
fremgår tydeligt ved kurvebetragtning af sin(x) og cos(x) i intervallet [0;π]
og
kurvebetragtning af tan(x) i intervallet [0;π]

...så der er ikke nogen modsætning
i
om man
løser

1) sin(x) = cos(x), 0≤x≤π

2) tan(x) = 1, x € [0;π/2[ U ]π/2;π]


Skriv et svar til: Radiantal !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.