Matematik

Vektorregning

20. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

I et koordinatsystem i rummet er to vektorer a vektor og b vektor bestemt ved

a vektor (2,-2,4) og bvektor (1,2,-1)

Bestem de værdier af t, for hvilke a vektor + tb vektor er vinkelret på a vektor - tb vektor..

Nogen hjælp?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af ibibib (Slettet)

Prikproduktet er nul.


Svar #2
20. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Nej.. Prikproduktet er ikke nul... Forstår ikke lige hvordan du er kommet frem til det,,?


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af Isomorphician

prikproduktet (a + tb)·(a - tb) skal være lig 0


Svar #4
21. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

Okay, men kan bare ikke se, hvordan man finder værdierne af t. Finder man AB vektor eller, hvordan kommer jeg videre?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Isomorphician

(a + tb)x(a - tb) = 0

((2, -2, 4) + t(1, 2, -1)) x ((2, -2, 4) - t(1, 2, -1)) = 0

(2+t, -2+2t, 4-t) x (2-t, -2-2t, 4+t) = 0

...


Svar #6
21. september 2008 af TI89Titanium (Slettet)

SÅ bruger du vel skalarproduktet bagefter og ganger paranteserne sammen? Fx a1*b1 = 2*2+2*-t+t*2+t*(-t) ikke? Også bagefter med a2*b2 og a3*b3.. ???


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Isomorphician

(2+t)(2-t) + (-2+2t)(-2-2t) + (4-t)(4+t) = 0, så er det bare at gange ud.


Skriv et svar til: Vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.