Matematik

Beste en ligning for grafens tangent

21. september 2008 af Weberen (Slettet)

f(x)=xx - 2/x                   P(1, f(1))

Hvilken formel skal jeg bruge her, og hva skal man lige føre


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Beregn f'(1) og anvend tangentligningen

y = f(x0) + f'(x0)(x-x0), hvor x0 er det aktuelle punkt (x0 = 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Isomorphician

Brug tangentens ligning:

y = f'(x0)(x-x0) + f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvis du er rigtig sej bruger du

y=expand(Taylor((f(x),x,1,x0))

på TI-Interactive :-)

En linje og den er løst=mere fritid til dig. hehe. (Du skal nok  løse den, som de andre har anvist. Dette er bare en hurtig løsning)


Svar #4
21. september 2008 af Weberen (Slettet)

hva får i det til at give, med udregninger... :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af mathon

f '(x) = (1+ln(x))*xx + 2/x2


Svar #6
21. september 2008 af Weberen (Slettet)

det forstår jeg ikke ret meget af Mathon vil du være sød at uddybe lidt :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

x^x er lidt tricky, men

x^x = exp(lnx^x) = exp(x ln x)

f'(x) = (ln (x) +x)x^x + 2/x^2 heraf f'(1) = 1 + 2 = 3

f(1) = -1

Altså fås

y = 3x - 3


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Hov.

Selvfølgelig

x^x er lidt tricky, men

x^x = exp(lnx^x) = exp(x ln x)

f'(x) = (ln (x) +1)x^x + 2/x^2 heraf f'(1) = 1 + 2 = 3

f(1) = -1

Altså fås

y = 3x - 3


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. september 2008 af mathon

f(x) = (xx - 2/x) = (exln(x) - 2/x)

f '(x) = exln(x) *(x*(1/x)+1*ln(x)) - 2(-1/x2)

f ' (x) = (1+ln(x))xx + 2/x2


Svar #10
21. september 2008 af Weberen (Slettet)

f(x)=x2 - 2/x P(1, f(1))

Okay det må i undskylde, men det er altså sådan her ligningen skulle have set ud... :( sorry


Brugbart svar (0)

Svar #11
21. september 2008 af mathon

f '(x) = 2x + 2/x2


Skriv et svar til: Beste en ligning for grafens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.