Matematik

Ligning med br''ker

21. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Hej allesammen, vi er igang med opgaver med ligninger, og jeg er gået i stå mht. ligninger med brøker, og da der er en del af de slags opgaver, kunne jeg godt tænke mig, at i en ville forklare mig fremgangsmåden.

En af mine opgaver ser sådan ud :
2/x = 4/9


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Isomorphician

a/b = c/d <=>

ad = cb


Svar #2
21. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Hvad sker der så med 4 ? (x/4)


Svar #3
21. september 2008 af mille.dk (Slettet)

Mente 4/x *


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af Isomorphician

2/x = 4/9, x ≠ 0

gang med x på hver side:

2 = 4x/9

gang med 9 på hver side:

18 = 4x


Skriv et svar til: Ligning med br''ker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.