Matematik

logaritme ?

21. september 2008 af jansørensen (Slettet)

Lydniveauet L fra en højttaler med fast styrke aftager med afstanden r fra højttaleren. Sammenhængen er givet ved

L=k-20·logr

I afstanden 4 meter måles lydniveauet 52,9 dB (decibel). Bestem k, og indsæt derefter værdien på k's plads.

1) Bestem r, så lydniveauet er 51 dB.

2) I afstanden r1 er lydniveauet L1 , og i afstanden 2r1 er lydniveauet L2 . Beregn L1 - L2 .
 

- Vores lærer har givet os lidt hjælp ( k=64,9 . r=5m . L1 - L2 = 6,0dB, da r2=2r1 ) .

Håber der er nogen der kan hjælpe mig med det her , jeg er helt lost .


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af juventuz (Slettet)

59.2=k-20*log(4) løs mht. k

1)51=k(den værdi du fandt for k)-20*log(r) løs mht. r

2) solve(L1=k(den værdi du fandt for k)-20*log(1) and L2=k-20*log(2),(L1,L2))

træk L2 fra L1


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af peter lind

a) Løs ligningen 52,9=k-20log(4)

1)Løs ligningen 51=k-20log(r)

2)L1-L2=k-20log(r1)-(k-20log(r2)=20log(r1)-20log(r2)=

Fortsæt selv.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af mathon

52,9 = k - 20·log(4)

k = 52,9 + 20*log(4) = 64,9412

20*log(r) = k - L

log(r) = (k-L)/20

r = 10(k-L)/20 

r = 10(64,9412-51)/20  = 4,97 = ca. 5

L1=k-20·log(r1)
L2=k-20·log(r2)

L1 - L2 = k-20log(r1) - (k-20log(r2))  =  20*log(r2) - 20log(r1) = 20(log(r2)-log(r1)) = 20*log(r2/r1)
 

L1 - L2 = 20*log(2*r1/r1)  =  20*log(2)  = 6,02


Svar #4
21. september 2008 af jansørensen (Slettet)

Gal mand - Mange tak skal i have (: .


Skriv et svar til: logaritme ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.