Matematik

Definitionsmængde

21. september 2008 af surfact1 (Slettet)

En funktion er givet ved

f(x)=√x + 4/x

Bestem definitionsmængden for f

Er den så bare

Vm(f)=]0,∞] ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Isomorphician

Definitionsmængde = Dm(f) = ]0; ∞[


Svar #2
21. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Okay, tak. :)

Men når jeg skal finde minima for f, så får jeg x til at være lig med 4 og den tilhørende y-værdi til at være lig med 3.. Hvordan kan jeg vide at det er minima, og ikke maksima?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Isomorphician

Du kan kigge på funktionsværdierne på hver side af den x-værdi du har fundet, eller du kan differentiere og kigge på monotoniforholdene omkring ekstremumspunktet.


Svar #4
21. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Når jeg så kigger på funktionsværdierne, skal jeg så sætte tallene ind i den differantierede funktion eller i selve funktionen?

Når jeg nemlig sætter tal ind i funktionen, får jeg at x>4, og så 4er lig med ektremum eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af Isomorphician

Du har et ekstremumspunkt på grafen ved x =4, og du har fastslået at det drejer sig om et minimum.

Funktionsværdierne må altså gå fra [f(4); ??[


Svar #6
21. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Jo, men hvordan kan et ekstremumspunkt blive til et mål for et minimunspunkt?

Og hvordan og hvorfor "Funktionsværdierne må altså gå fra [f(4); ??["


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af Isomorphician

Tænk på en "glad" parabel. Der er ekstremumspunktet (toppunktet) også grafens minimumsfunktionsværdi.

Funktionsværdier må altså gå fra funktionsværdien i ekstremumspunktet, f(ekstremumspunkt) til en værdi afhængig af funktionens udseende. Jeg skrev ?? fordi jeg ville have dig selv til at overveje hvilken værdi der skulle stå som øvre værdi.


Svar #8
21. september 2008 af surfact1 (Slettet)

Dvs. at minimuet bliver lig med (4,3)?


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2008 af Isomorphician

Ja, men du skal kun bruge funktionsværdien.


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.