Matematik

Tangent

22. september 2008 af surfact1 (Slettet)

En tangent til grafen for f(x)=√x-3 har rørinspunkt (x0, 2). Bestem x0 .

Bliver x så lig med 7, når man sætter 2 ind i funktionen?

Tangenten, x-aksen og linjen med ligningen x=7 danner en trekant. Bestem denne trekants areal..?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af mathon

(7,2) - ja

f '(xo) = 1/(2√(xo-3))


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2008 af Isomorphician

Ja, x bliver 7.

Find f'(x) og brug tangentens ligning til at bestemme en forskrift.

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

...

Tegn tangenten, og linjen x = 7 ind i et koordinatsystem, så er arealet forholdsvist nemt at bestemme (jeg ved så ikke om I skal bruge bestemte integraler til at bestemme arealer, eller ej)


Skriv et svar til: Tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.