Matematik

Diskriminant

22. september 2008 af Miasss (Slettet)

Der er givet ligningen
ax2 + 4x + 2 = 0, hvor a≠0
 

Bestem diskriminanten for denne
andengradsligning.

 d = 16 – 8a

Kan de passe?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af badooo (Slettet)

Jeps.


Svar #2
22. september 2008 af Miasss (Slettet)

skal jeg så sætte 16 - 8a ind i formlen x = - b plus/minus kvadratrod(d) / 2a ? for at finde resultatet til selve opgaven ? eller er d = 16 - 8a bare resultatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af janko (Slettet)

den har du bestemt!


Svar #4
22. september 2008 af Miasss (Slettet)

jeg forstår det ikke ? er resultatet bare 16 - 8a ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2008 af janko (Slettet)

I din opgave, har du fået givet en ligning

ax2 + 4x + 2 = 0, hvor a ≠ 0

Deraf skal du bestemme diskriminanten, som du korrekt har bestemt til

d = 16 - 8a

d = b2 - 4 * a *c

d = 42 - 4* a * 2

d = 16 - 8a

/ Ayhan


Brugbart svar (1)

Svar #6
23. september 2008 af mathon

løsninger kræver

d = 16 - 8a ≥ 0
dvs.

a ≤ 2

x = (-b±√(16-8a))/(2a) hvilket giver

x = (-4±√(16-8a))/(2a)  = (-4±2√(4-2a))/(2a)  = (-2 ± √(4-2a))/a


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2008 af janko (Slettet)

korrekt... glemte "≥0" 

men det ikke nødvendig at beregne x.


Skriv et svar til: Diskriminant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.