Matematik

Differentiering

22. september 2008 af Drixx (Slettet)

Hey folkens.

Jeg skal differentierer følgende ligning:

               f(x)=a*x*e(-x-b)

Jeg kan dog ikke lige gennemskue om det er en sammensat ligning eller ej... Jeg har forsøgt mig med følgende:

              f'(x)=(a*e(-x-b))*(-x)

Giver det nogen mening, eller har jeg grebet det her helt forkert an?

Håber der sidder én der vil hjælpe :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2008 af peter lind

Det skal både behandles som produkt nemlig af funktionerne a•x og e(-ax-b). Den sidste skal behandles som en sammensat funktion nemlig af eksponenialfunktionen og -ax-b


Svar #2
23. september 2008 af Drixx (Slettet)

Okay, det kan jeg godt se nu.

Jeg får følgende:

f(x)=a*x*e(-x-b)

f(x)=u(x)*h(x)

u(x)=a*x              h(x)=e(-x-b)

u'(x)=a                 h'(x)=e(-x-b)*(-1)

f '(x)=u'(x)*h(x)+u(x)*h'(x)             <=>

f '(x)=a*e(-x-b)+a*x*e(-x-b)*(-1)     <=>

f '(x)=a*e(-x-b)-a*x*e(-x-b)              <=>

f '(x)=e-x(a*e-b-a*e-b*a)               <-- Sådan skriver min lommeregner det.

Er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132133


Svar #4
23. september 2008 af Drixx (Slettet)

Jeg kan se jeg lavede en fejl i mit tidligere indlæg. Det skulle se således ud:

f '(x) = e-x(a*e-b - ax*e-b)

Så vi har fået det samme, er det nogen fordel ved at skrive det som du gør?


Brugbart svar (1)

Svar #5
23. september 2008 af mathon

...ikke andet end, at det er reduceret mere


Svar #6
23. september 2008 af Drixx (Slettet)

Okay, mange tak for hjælpen! :)


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.