Matematik

Forskrift

23. september 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Denne opgave kan jeg heller ikke finde noget svar på:

Grafen for en funktion f(x) er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).

Bestem en forskrift for f(x).


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. september 2008 af janko (Slettet)

se http://peecee.dk/upload/view/132203


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

...lidt forklaring

med disse oplysninger (2 og 8 er rødder)
vides det,

at 2.gradspolynomiet kan faktoriseres
således

f(x) = y = a(x-2)(x-8)

da R(0,4) ligger på parabelen
gælder endvidere


4 = a(0-2)(0-8), hvoraf a kan beregnes

og sluttelig

f(x) = a(x2 - 10x + 16) = ax2 -10a*x + 16a


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

jeg har regnet den ud, og ville genr etjekke md de 3 ligninger og 3 ubekendte men jeg har fået den til at vgære: 0.25x2-2.5x+4


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af Wickifs (Slettet)

0.25x^2-2.5x+4


Skriv et svar til: Forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.