Matematik

Diff. ligninger

23. september 2008 af Jensbojsen (Slettet)

Hvordan gør jeg ved de her opg.:

Undersøg om y=f(x) er en løsning til diff.ligningen, når

A) y=x*y´-x^2 og f(x)=x^2-3x

B) dy/dx=-x*y og f(x) = e^(1/2)^(x^2)

C) f´(x)=-f(x) og f(x)=e^-x


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af janko (Slettet)

du skal "gøre prøve"


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af mathon

A) y = x*y´-x2 og y = x2-3x

y' = 2x-3

x*y'-x2 = x*(2x-3)-x2 = 2x2-3x-x2 = x2-3x = y


Skriv et svar til: Diff. ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.