Fysik

Jordens masse

23. september 2008 af hujaha (Slettet)

Hej

Jeg sidder med en fysik rapport, hvor jeg skal beregne jordensmasse.

Her er hvad der står i min opgavebeskrivelse:

g = G*M / r2                     Her er M = masse... R = jordens radius og G er gravitationskonstanten

derefter står der:

Isolerer vi i dette udtryk M får vi:

M = g * r2 / G

De siger at gravitationskonstanten (G)er et fast tal - men jeg ved ikke hvad det er..

Hvis nogen kunne hjælpe mig til hvad jeg skal gøre, og hvilke tal jeg skal putte ind ville det være en stor hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

G=(6.6732*10-11 m3)/(kg*s2)

Hvis du brugte et fysikprogram som TI-Interactive ville du kunne finde den i mathboxen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

Du får derved en masse m=6.17129*1024kg


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

m3 --> m3


Svar #4
23. september 2008 af hujaha (Slettet)

aah - mange tak for hjælpen :) det var brugbart !


Svar #5
23. september 2008 af hujaha (Slettet)

Nej vent  ! hvad er "kg" og "s" ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

Hvad er kg? Kan det mon være kilo? hehe

s er sekunder


Svar #7
23. september 2008 af hujaha (Slettet)

nå ja ja, jeg forstår godt at kg og s er henholdvis sekunder og kilogram

Men i hvilken sammenhæng ? jeg mener, for at finde ud af jordensmasse, har jeg da på intet tidspunkt målt noget i sekunder eller kg :s

Hvad er det man skal måle i sekunder ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. september 2008 af juventuz (Slettet)

g=9.80665m/s2
Der indgår også diverse kg og sekunder i gravitionskonstanten


Skriv et svar til: Jordens masse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.