Matematik

Hjæælp :(

23. september 2008 af Rikke101 (Slettet)

Hej :)
Håber der er nogle som ka hjælpe mig med denne opgave..

Bestemmelse af ubestemt integrale ved substitution:
∫x*√X^2+1 dx

Jeg kan simpelthen ik finde ud a det :(

M.V Rikke


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvor meget der hører til inden under integralet i det du har skrevet, men.

Substituer t = x^2 +1

dt/dx = 2x

int x √(t) 1/2x dt = int √t dt = 2/3 t^(3/2) + k = 2/3 (x^2+1)^(3/2)+ k


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Jeg mente selvfølgelig inden under kvadratrodstegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Jeg prøver igen.

Jeg er ikke helt sikker på hvor meget der hører til inden under kvardatroden i det du har skrevet, men.

Substituer t = x^2 +1

dt/dx = 2x

int x √(t) 1/2x dt = 1/2 int √t dt = 1/2(2/3 t^(3/2) + k )= 1/2(2/3 (x^2+1)^(3/2)+ k)


Svar #4
23. september 2008 af Rikke101 (Slettet)

Hej.
tak for hjælpen og svaret er korrekt, men jeg forstår ikke helt hvorn du er kommet frem til det. Og da jeg har flere opgaver af samme slags vil jeg gerne lii lære hvorn det er man gør det.

int x √(t) 1/2x dt = 1/2 int √t dt = 1/2(2/3 t^(3/2) + k )= 1/2(2/3 (x^2+1)^(3/2)+ k)

Her hvor du har svaret 1/2 og 2/3 går jeg i stå og forstår ik hvordan du finder frem til det .. håber du ka hjælpe :) og tusind tak


Skriv et svar til: Hjæælp :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.