Matematik

Hjælp please

23. september 2008 af Rikke101 (Slettet)

Hej :)
Håber der er nogle som ka hjælpe mig med denne opgave..

Bestemmelse af ubestemt integrale ved substitution:
∫x*√X^2+1 dx

en bruger ved navn "dedalus" har hjulpet mig og får svaret til

Substituer t = x^2 +1

dt/dx = 2x

int x √(t) 1/2x dt = 1/2 int √t dt = 1/2(2/3 t^(3/2) + k )= 1/2(2/3 (x^2+1)^(3/2)+ k)

men jeg forstår ikke helt hvorn man kommer frem til det. Og da jeg har flere opgaver af samme slags vil jeg gerne lii lære hvorn det er man gør det.

int x √(t) 1/2x dt = 1/2 int √t dt = 1/2(2/3 t^(3/2) + k )= 1/2(2/3 (x^2+1)^(3/2)+ k)

Her hvor har han svaret 1/2 og 2/3 går jeg i stå og forstår ik hvordan han finder frem til det .. håber du ka hjælpe :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=574981


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. september 2008 af peter lind

dt=2xdx så xdx=½dt

Der gælder at √t = t½. Ved integrationen benyttes at tn+1/n en stamfunktion til tn. Her er n=½.


Skriv et svar til: Hjælp please

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.