Matematik

Opgave 4016, vektorer og geometri

24. september 2008 af 123Lotte (Slettet)

Jeg er rendt ind i endnu et problem, som jeg håber nogen kan hjælpe mig med.

Opgaven lyder:

I et koordinatsystem er punkterne A, B, C og D hjørner i et parallellogram. Vektor a = stedvektoren til A, vektor AB = vektor v og vektor AD = vektor w.

d) Bestem cos(A1), hvor A1 = vinkel BAC, udtrykt ved vektor v og vektor w
e) Bestem cos(A2), hvor A2 = vinkel CAD, udtrky ved vektor v og vektor w

Jeg har fået resultaterne
cos(A1) = (vektor v * (vektor v + vektor w))/(lvektor vl * lvektor v + vektor wl)
og cos(A2) = (vektor w * (vektor v + vektor w))/(lvektor wl * lvektor v + vektor wl)

Nu lyder det sidste underspørgsmål:

f) Benyt opgave d) og e) til at gøre rede for, at hvis A1=A2, må ABCD være en rombe, dvs. alle fire sider er lige store.

Som antydet, er det kun underspørgsmål f) jeg ikke kan løse. Jeg er ét stort spørgsmålstegn. Kan du hjælpe? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af Isomorphician

Sæt udtrykkene for A1 og A2 lig hinanden, og forkort.


Skriv et svar til: Opgave 4016, vektorer og geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.