Matematik

Hjælp til målestoksforhold.

24. september 2008 af kronquist (Slettet)

Hej. Opgaven lyder således : En rektangulær byggegrund har et areal på 1280m^2. På en tegning af grunden er længden 10 cm og bredden 8cm. I hvilket målestoksforhold er tegningen udført? Find længden og bredden af grunden.

Kan slet ikke hitte ud af det.


Brugbart svar (2)

Svar #1
24. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Hvis vi kalder faktoren, der skal ganges med, for x, så målestokforholdet er 1:x, så kan du skrive:

(10cm·x)(8cm·x)=1280m2

Nu kan cm omregnes til m idet 1m=100cm så 1cm=0,01m. Dermed bliver 10cm=0,1m og 8cm=0,08m. Så står der (jeg dropper bare at skrive m, da det er overflødigt for udregningen):

0,1x·0,08x=1280 så x2=1280/0,1/0,08=160000

Når du tager kvadratroden af de 160000 får du altså målestokforholdet.
 


Svar #2
24. september 2008 af kronquist (Slettet)

Okay det var meget enkelt.. Hvad så med længde og bredde af grunden?

Tak for hjælp indtil videre.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. september 2008 af fluen på væggen (Slettet)

Du skal blot gange 0,1m og 0,08m med x, så får du længde og bredde...


Svar #4
24. september 2008 af kronquist (Slettet)

ok. Den formel du bruger til at finde målestoksforholdet,hvad lyder den?


Brugbart svar (1)

Svar #5
30. september 2009 af prinsessechristie (Slettet)

Jeg sidder selv og laver den blækregning nu. Målestoksforholdet skal være 1:10


Skriv et svar til: Hjælp til målestoksforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.