Engelsk

Ret en ´kort oversættelse

24. september 2008 af caroline07 (Slettet)

En kort oversættelse fra engelsk til dansk:

Dear Diary
On Friday i had a job, a fiancée, a home, and a life that made sense (well as much as any life makes sense).then I found an injured girl bleeding on the pavement, and I tried to be a Good Samaritan. Now I’ve got no fiancée, no home, no job, and I’m walking around a couple of hundred feet under the streets of London with the projected life expectancy of a suicidal fruitfly.

There are hundreds of people in this other London. Thousand maybe. People who come from here, or people who have fallen through the cracks. I’m wandering around with a girl called Door, her Bodyguard, and her psychotic grand vizier. We slept last night in a small tunnel that Door said was once a section of Regency sewer. The Bodyguard was awake when I went to sleep, and awake when they woke me up. I don’t think she ever sleeps. We had some Fruitcake for breakfast; the marquis had a large lump of it in his pocket. Why would anyone have a large ump of fruitcake in his pocket? My shoes dried out mostly while I slept. I want to home

OVERSÆTTELSEN NEDENFOR:

Kære Dagbog
 

På fredag har jeg et arbejde, en forlovet, et hjem, og et liv som giver mening. ( altså, så meget som et liv nu giver mening). Så fandt jeg en såret pige blødende på fortovet, og jeg forsøgte at være en god samaritan. Nu har jeg ingen forlovet, intet hjem, intet job, og jeg går rundt et par hundrede meter under gaderne i London, med den forventede levetid for en selvmorderisk frugtbarhed.
Der er hundredvis af mennesker i dette London. Tusinde måske. Folk der kommer her fra, og folk der er faldet gennem revner. Jeg vandrer rundt med en pige som hedder Door, hendes Bodyguard, og hendes fysiske grand vizier. I nat sov vi i en tunnel som Door sagde, var en af Regency’s kloakker. Bodyguarden var vågen da jeg skulle sove, og var vågen da de vækkede mig. Jeg tror ikke at hun nogensinde sover. Vi havde nogle frugtkager til morgenmad; Marquis havde et stort stykke i hans lomme. Hvorfor ville nogle have et stort stykke frugtkage i sin lomme? Mine sko tørrede det meste ud da jeg sov. Jeg ville hjem.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af Isomorphician

På fredag har = I fredags havde

samaritan = samaritaner

frugtbarhed = bananflue

i dette London = i dette andet London

tørrede det meste ud = tørrede næsten


Svar #2
24. september 2008 af caroline07 (Slettet)

Tak :)


Svar #3
24. september 2008 af caroline07 (Slettet)

hvad sker der ved ordene, vererberne osv når man oversætter til dansk?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2008 af solia (Slettet)

i fredags havde jeg et arbejde, en forlovet, et hjem, og et liv som gav mening. (altså, så meget som et liv nu giver mening). så fandt jeg en såret pige blødende på fortovet, og jeg forsøgte at være en god samaritaner. nu har jeg ingen forlovet, intet hjem, intet job, og jeg går rundt et par hundrede meter under londons gader, med den beregnede levetid for en selvmorderisk frugtflue.

der er hundredevis af mennesker i dette london. tusinde måske. folk der kommer herfra, og folk der er faldet gennem sprækkerne/revnerne. jeg vandrer rundt med en pige som hedder door, hendes bodyguard, og hendes psykotiske stor visir. i nat sov vi i en lille tunnel som door sagde engang var en del af regency's kloakker. bodyguarden var vågen da jeg gik i seng/da jeg skulle sove, og vågen da de vækkede mig. vi fik noget frugtkage til morgenmad; (the marquis tror jeg kan oversættes med markien, men den er jeg ikke sikker på. men det er IKKE et navn.) havde et stort stykke af det i sin/hans lomme. hvorfor ville nogen gå rundt med et stort stykke frugtkage i sin lomme? mine sko tørrede mest mens jeg sov/mine sko tørrede næsten mens jeg sov. jeg vil hjem.


Svar #5
24. september 2008 af caroline07 (Slettet)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af Isomorphician

marquis = beskytter (passer dog ikke helt med at bodyguarden omtales som "hun")


Svar #7
24. september 2008 af caroline07 (Slettet)

Nej, det er jeg godt klar over, men det er sådan den er skrevet historien.

kan du forklare mig hvad der sker med ordne mht. til "sentence", "subject  og verb?, altså når den bliver oversat til dansk fra engelsk?


Skriv et svar til: Ret en ´kort oversættelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.