Matematik

Sejlads

24. september 2008 af LeCattez (Slettet)

Hej, jeg har fået en opgave i matematik der hedder Sejlads. Her kan man se hvordan det ser ud: http://img115.imageshack.us/my.php?image=scan0007au4.jpg

Jeg har lavet opgave 1 og 2

54 sømil = 100,008 km

1) Vektor AB = 100,008*cos18 = 95,11 (x)

100,008*sin18 = 30,90 (y)

2) Vektor SV = -3*sin 30 = -1,5 m/s -> -1,5*3,6 = -5,4 km/t

3*cos 30 = 2,6 m/s -> 2,6*3,6 = 9,36 km/t

Så kommer 3)'eren så. Jeg fik at vide at jeg kunne bruge "formlen" (x,y) = (18*t*cosV // 18*t*cosV) + (-3*sin30*t // 3*cos30*t)

// betyder selvfølgelig at det skal stå neden pga. det er en vektor.

Det har jeg så prøvet at solvet med to ubekendte, men alle de gange jeg har forsøgt har den ikke kunne give noget svar på det. Er der nogen der kan se fejlen i det, da jeg sådan set er blevet lidt lost. Kan godt give mere forklaring på det hele og kan også godt stille det bedre op, hvis det er svært at forstå

Takker,

Casper


Svar #1
24. september 2008 af LeCattez (Slettet)

Ingen der kan hjælpe?


Skriv et svar til: Sejlads

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.