Matematik

andengradsligning

25. september 2008 af Caross (Slettet)

Hej allesammen håber nogle kan hjælpe mig med b'eren, ved overhovedet ikke hvordan jeg skal lave den

Der er givet ligningen
ax2 + 4x + 2 = 0, hvor a≠0

a) Bestem diskriminanten for denne
andengradsligning
 

d = 16 - 8a

 

b)Bestem tallet a, så andengradsligningen har netop en løsning ? (pls help)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

d = 16 - 8a = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

se evt.
http://peecee.dk/upload/view/132439


Svar #3
25. september 2008 af Caross (Slettet)

#1 hvad mener du :S?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. september 2008 af mathon

når en 2.gradsligning har netop én løsning, er diskriminanten lig med 0

16 - 8a = 0

8a = 16

a = 2


Svar #5
25. september 2008 af Caross (Slettet)

okay jeg er sådan lidt med, er det her a = 2 så svaret til b'eren?


Svar #6
25. september 2008 af Caross (Slettet)

??


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af mathon

ja


Skriv et svar til: andengradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.