Matematik

ligning

25. september 2008 af KMMK (Slettet)

Hej! Har også lige brug for hjælp til denne mht x:

e^(2x)-3e^(x)+2=0


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af mathon

(ex)2 - 3ex + 2 = 0
en

2.gradsligningi ex


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. september 2008 af mathon

ex = (-(-3)±√((-3)2- 4*1*8))/(2*1)

ex = (3±1)/2

ex = 2  v  ex = 1
hvoraf

x = ln(2)  v  x = 0


Svar #3
25. september 2008 af KMMK (Slettet)

sådan her:?

D=-32-4*1*2=x

x= 1 og 2

??

Det giver ikke nul hvis jeg sætter det ind i stedet for x.. hvad gør jeg forkert?


Svar #4
25. september 2008 af KMMK (Slettet)

okay, mange tak :)


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.