Fysik

Hjælp til fysikrapport - diskussion og konklusion

25. september 2008 af OoStefanieoO (Slettet)

Godaften. :)

Jeg har lidt svært ved at finde ud af, hvad jeg skal skrive i diskussion og konklusion i min rapport, som er her:

Formål: At bestemme den specifikke fordampningsvarme for vand

Teori: Lf = ?E/m

Materialer:
- Elkande
- Vægt
- Ur
- Wattmeter
- Et par liter vand

Udførelse:
Vi vejede elkanden, fyldte den halvt op med vand og tændte for kanden.
Da vandet begyndte at koge, startede vi uret og da der var gået 1 minut, slukkede vi for kanden.
Vi vejede kanden igen og aflæste wattmeteret.
Dernæst aflæste vi vægtens og wattmeterets usikkerheder.

Data:
mvand,start = 1,3813 kg
m vand,slut = 1,3669 kg
t = 60 s
P = 963 W

Databehandling:
?E = P • t
?E = 963 • 60
?E = 57 780 J = 57,78 kJ

m = mvand,start - mvand,slut
m = 1,3813 kg – 1,3669 kg
m = 0,0144

Lf = ?E/m

Lf = (57,78 kJ)/(0,0144 kg)

Lf = 4012,5 kJ/kg


Diskussion:

Afvigelse:
AFV = Eksperimentel værdi – tabelværdi

AFV =4012,5 kJ/kg-2260 kJ/kg

AFV =1742,5 kJ/kg


Rel.AFV = AFV/tabelværdi •100 %

Rel.AFV = 1752,5/2260•100 %


Rel.AFV = 77,5 %


Usikkerhed:
?m = 0,0001 kg
?P = 5 W
?t = 2 s

Fejlkilder:
Energitab til omgivelserne
Fordampning efter elkanden er slukket

Konklusion:
 

Jeg tænkte på, om der var nogen, der kunne komme med et hint?

På forhånd, tunsinde tak.

Mvh Stefanie.


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. september 2008 af peter lind

Konklusionen er den målte fordampningsvarme for vand.


Brugbart svar (4)

Svar #2
22. marts 2009 af AndersThyme (Slettet)

 Til diskussionen skal du se på målingerne. Er der nogle der afviger fra dine forventninger (eller afvigelser fra tabelværdier) ? Hvis der er skal disse diskuteres, og du kan bruge fejlkilder og måleusikkerhed til at begrunde hvorfor resultatet afviger.

Til konklusionen skal der såmen "bare" være et svar på formålet, altså i dette tilfælde hvad du har målt fordampningsvarmen for vand til at være. (Der må ikke komme nogle nye resultater her, så alt skal have været med under databehandlingen)


Skriv et svar til: Hjælp til fysikrapport - diskussion og konklusion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.