Matematik

Fordeling af penge

25. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

Tre søskende tjener 364 kr.

Den ældste tjener 50 % mere end den mellemste søster

Den yngste tjener 50 % mindre end den ældste

hvad får de hver?

Har I nogle måder at stille denne opgave op på?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

364 = x + 1,5x + 0,75x


Svar #2
25. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

Hvordan kommer jeg videre herfra? :D


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Isomorphician

isoler x


Svar #4
25. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

skal det give

165,4

109,2

89,4

?

Ellers ville det være dejligt hvis du kunne vise mig hvordan man gjorde. lærer bedst ved at se og huske


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af Isomorphician

364  = 3,25x

divider med 3,25 på begge sider:

112 = x

Dermed får den mellemste søster 112 kr.

Den ældste søster får 112*1,5 = 168 kr.

Den yngste søster får 168*0,5 = 84 kr.

(84+112+168 = 364)


Svar #6
25. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

hvorfor skal der stå 0,75, og ikke 0,5? (gætter på 0,75x er for den yngste søster)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. september 2008 af Isomorphician

Fordi det er 50 % af 1,5x (150 %)

Husk at der står "Den yngste tjener 50 % mindre end den ældste" i opgaven.


Svar #8
25. september 2008 af enlalleflab (Slettet)

Tusind tak for hjælpen. Har forstået det nu!! Du er gud!


Skriv et svar til: Fordeling af penge

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.