Matematik

Formel til opstilling af linjens ligning...

27. september 2008 af creeco (Slettet)

Ok, jeg har så fået denne matematik opgave af vores lærer den skal afleveres om to dage (29/9/08) så ville blive meget glad hvis jeg kunne få noget hjælp inden.

Opgaven går ud af linjens ligning når vi har 2 koordinater, fx 4.0,6.0 og 3.0,1.8

Kan godt finde ud af at beregne hældningskoffecienten (alpha) men kan ikke forstå denne ligning: y-y0=alpha(X-X0)

alpha=hældningskoffecient
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132629


Svar #2
27. september 2008 af creeco (Slettet)

Har set det, og det hjalp mig overhovedet ikke.. Det eneste jeg kan bruge er ligingen y-y0=alpha(X-X0)
som jeg allerede har..

Kan du ikke regne et eksempel for mig, med fx de her kordinater: 5.0,6.0 og 6.0,2.8?


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. september 2008 af mathon

α (2.8-6)/(6-5) = -3.2

y-y0 = -3.2(x-xo)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af mathon

y - yo = -3.2(x - xo) hvor

Po(xo,yo) er et fixpunkt på linjen


Svar #5
27. september 2008 af creeco (Slettet)

Ok tak for det... Så meget forstod jeg dog også før, bare lige et sidste spørgsmål...

α= (2.8-6)/(6-5) = -3.2

y-6= -3.2(x-5)

y-6=-3,2x+16

y=-3,2x+22

er det her rigtigt så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2008 af mathon

#5

OK


Svar #7
27. september 2008 af creeco (Slettet)

Mange tak for din hjælp ;)


Skriv et svar til: Formel til opstilling af linjens ligning...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.