Matematik

Stamfunktion og integral

27. september 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Hej derude.

Jeg sidder med en opgave, som jeg simpelthen har for svært ved. Jeg har prøvet og prøvet, men kan ikke rigtig finde ud af, hvordan jeg laver den.

Opgaven lyder sådan:

Funktionen f har forskriften f(t)=2t. Angiv en regneforskrift for den funktion F, der opfylder, at F'(t)=f(t), og hvor grafen F skærer t-aksen for t=-1.

Jeg har tænkt lidt over det første spørgsmål. Kan det passe, at F(t)=t^2?

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2008 af mathon

F(t) = t2 + k


Svar #2
27. september 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Så var jeg da næsten godt på vej, men jeg mangler stadig hjælp til spørgsmål nummer to.


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. september 2008 af mathon

F(1) = 12 + k = 0,

hvoraf

k = -1

hvorfor

F(t) = t2 - 1


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. september 2008 af mathon

t-aksens punkter har koordinatformen (t,0) - i dette tilfælde (1,0)


Svar #5
27. september 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Må jeg spørge, hvordan du fik F(1) = 12 +k = 0? Jeg kan godt se, at det er funktionen fra før, men forstår ikke sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. september 2008 af mathon

når der for et vilkårligt

ε>0 eksisterer et δ>0

|x-xo|<δ  ⇒ |f(x)-f(xo)|<ε


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. september 2008 af mathon

sorry

#6 er fejlekspederet


Svar #8
27. september 2008 af Gyldenbær (Slettet)

#7 det kan jeg se, men det er nu helt i orden :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. september 2008 af mathon

rettelse

F(-1) = (-1)2 + k = 0,

hvoraf

k = -1

hvorfor

F(t) = t2 - 1

t-aksens punkter har koordinatformen (t,0) - i dette tilfælde (-1,0)


Svar #10
27. september 2008 af Gyldenbær (Slettet)

Nåååååh, nu kan jeg forstå det! Tusind tak.


Skriv et svar til: Stamfunktion og integral

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.