Matematik

Logaritme

28. september 2008 af Bøw (Slettet)

Grafen viser et plot af samhørende værdier af logaritmen til antal trer N og logaritmen
til stammens diameter D. Stammens diameter er målt i cm, og målingerne er fra en skov
i Malaysia i 1981.


a) Benyt grafen til at vurdere antal træer med en stammediameter p 100 cm.


b) Opstil en matematisk model for sammenhængen mellem D og N, når det oplyses,
at den rette linje på figuren går gennem punkterne (0.86, 3.0) og (2.2, 0.5)

Please hjælp mig lidt på vej..


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2008 af mathon

log(y) = a*log(x) + log(b)

1) benyt ovenstående ligning og indsæt af to gange heri de to punkters koordinater

2) træk de to fremkomne ligninger fra hinanden og benyt det fundne udtryk til beregning af a

3) indsæt igen et af punkternes koordinater og beregn af det fremkomne udtryk værdien af b

benyt

10α+β = 10α*10β


Svar #2
28. september 2008 af Bøw (Slettet)

Hvordan beregner jeg opg a ???

Og i opg b giver a så: a= -1,91 ??

Og hvordan kommer jeg så videre i opg b??


Svar #3
28. september 2008 af Bøw (Slettet)

Tak for hjælpen - har fundet ud af det :)


Skriv et svar til: Logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.