Matematik

Kan denne parentes ophæves?

29. september 2008 af Piña (Slettet)

Det er meget længe siden jeg har brugt mine regneregler, så jeg kan simpelthen ikke huske om man kan ophæve følgende minus-parentes:

A+(B-A)e^(-Ct) så der kommer til at stå:

A-B+Ae^(-Ct)

Noget siger mig at det kan jeg ikke fordi der er ganget et led på parentesen... ?

Mvh N.B.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2008 af mathon

...det kan man ikke


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2008 af janko (Slettet)

har svært ved at se, hvordan man kan nå frem til A-B+Ae-Ct...


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2008 af janko (Slettet)

nårh,, så ikke at mathon havde svaret


Svar #4
29. september 2008 af Piña (Slettet)

Pokkers! Jamen så kommer der lige et spørgsmål mere:

Jeg skal vise at (1) = (2), for det bør de være, men det kan jeg simpelthen ikke finde ud af:

(1 )B + A · (1 - exp (-Ct)) = A + (B - A) · exp (-exp ((lnC) · t)) (2)

         B + A - A · exp (-Ct) = A + (B - A) · exp (-Ct)

Så kan jeg ligesom ikke rigtig komme videre. Nogen der kan hjælpe med det?

Vh N.B.


Skriv et svar til: Kan denne parentes ophæves?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.