Fysik

Atomer

01. oktober 2008 af Kedeligeged (Slettet)

Krypton-85 henfalder ved en betaproces med en halveringstid på 10.7 år.

En bestemt mængde Kr-85 indeholder 1.95 * 10^19 kerner.

- Hvad er massen af Kr?

- Hvad er aktiviteten i Bq? ---> Bruger jeg bare formlen : A = k * N ?

- Hvad vil aktiviteten være om 32.1 år? 

Jeg er lidt lost hvad jeg skal gøre ellers.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af mathon

massen: (1,95 * 1019 )*(85 u)..........som du omregner til gram

Ao = k*No

A(t) = Ao*e-kt = Ao*e-0,6478t  ......(da k = ln(2)/T½)

A(t) = Ao*(1/2)t/10,7

A(32,1) = Ao*(1/2)32,1/10,7 = Ao*(1/2)3 = (1/8)Ao


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af mathon

rettelse

A(t) = Ao*e-0,6478t   --->   A(t) = Ao*e-0,06478t


Skriv et svar til: Atomer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.