Matematik

cos(v) + vektorregning

01. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

Okay. jeg har aldrig forstået hvordan man regner cos(v) ud når det gælder vektorregning.


Svar #1
01. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

computeren gik amok så fik ikke skrevet færdigt

*jeg har fået at vide at:

cos(v) = 7,5 / (2*5) = ca. 41,41o

Hvordan det? :s

Hvad skal man fx skrive på en lommeregner?

forstår det simpelthen ikke (:


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. oktober 2008 af mathon

du kender vel skalarproduktet

vektor_a * vektor_b = |a|*|b|*cos(V)

hvor V er vinklen mellem vektor_a og vektor_b


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af mathon

heraf får du

cos(V) = (vektor_a * vektor_b)/(|a|*|b|)

vektor_a * vektor_b er lig med en "talværdi" - det såkaldte skalar-produkt. (en skalar betyder et tal)

cos(v) = 7,5 / (2*5) tyder på,
at

vektorernes skalar-produkt = prikproduktet i din opgave er blevet lig med 7,5 og vektorlængderne er henholdsvis 2 og 5

heraf får du

cos(V) = 0,75

husk at stille lommeregnerens vinkelmål til grader/Degree

V = cos-1(0,75) = 41,4096°) = ca. 41,41°
 


Svar #4
01. oktober 2008 af karlheinz (Slettet)

arh, tak!

nu forstår jeg det :'b


Skriv et svar til: cos(v) + vektorregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.