Kemi

pH-beregning

01. oktober 2008 af rie_17 (Slettet)

Jeg søger hjælp til en opgave, der lyder således:

Ved 25 grader kan der opløses 13 g Ca(OH)2 i 100 mL vand. Beregn pH i den mættede opløsning.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2008 af mathon

M(Ca(OH)2) = 74 g/mol

beregn ud fra
n = m/M
antal mol Ca(OH)2

Ca(OH)2(aq)   --->   Ca2+(aq)  +   2OH-(aq), hvoraf ses, at

n(OH-) = 2*n(Ca(OH)2)

beregn ud fra
c = n/V
koncentrationen af OH-

beregn pOH

ved 25°C gælder
pH = 14 - pOH


Skriv et svar til: pH-beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.