Matematik

Ligninger

01. oktober 2008 af Jeppz (Slettet)

Hej.

Hvordan vil i løse den her ligning 3x^2-6x=20?

På forhånd tak ;)  


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Det er en andengradsligning, så benyt de sædvanlige formler for det.


Svar #2
01. oktober 2008 af Jeppz (Slettet)

 det er der kæden hopper af.. Sætter man 3x^2 i parentes? 3(x)^2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#2: Eh? Benyt, at løsningerne er givet ved: x=-b+/- sqrt(d)/(2a), hvor d=b²-4ac


Svar #4
01. oktober 2008 af Jeppz (Slettet)

jeg er nået frem til det her 

3x^2-6x=20

d = 6^2-4*3*-20 = 276

x1 -(-6)+Kvadratrod(276)/3*3 = Kvadratrod(69)/3 + 6 

Den løsning stemmer bare ikke overens med det min lommeregner har skrevet? 
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. oktober 2008 af Jerslev (Slettet)

#4: Din sidste linje er forkert. Der skal i nævneren stå "2*3" og ikke 3*3.


Svar #6
01. oktober 2008 af Jeppz (Slettet)

 åhr ja! Min fejl! Havde skrevet forkert, men den er stadig forkert.. den giver 8,8 hvor den burde give 3,8


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.